2011. március 28., hétfő

Pufulec by Gúgel transzlétor

A gyengébb minőségre való tekintettel itt van a képen szereplő teljes szöveg is :
HU
Puffasztott termék kukorica lisztből készült. Tartalom: Kukorica Lisztker, iodized só 1%, növényi olaj. Nem genetikailag módosított kukorica. A termék nem tartalmaz festékek. Molyamatosan száraz és hűvös. Tartsa távol a napfényt. Fogyasztandó lehetőleg előtt:

Lehet érdeklődniiiii....

Radescu visszatér!

http://erdely.tv/hirek/radescu-visszater


Törvényre adta a kulturális minisztériumot és megnyerte a pert. Vlad Radescuról van szó a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház volt igazgatójáról, akit 2010 októberében váltott le Kelemen Hunor kulturális miniszter. Helyette azóta Csapó György töltötte be az állást ideiglenesen. Pár nap múlva, március végén lett volna a hivatalos versenyvizsga az állásért, de még ezt megelőzte a bukaresti bíróság végzése. Eszerint szerint volt Radescu leváltása és vissza kell állítani funkciójába mihamarabb.
A Marosvásárhelyi Nemzeti Színházban március 22-étől visszaáll ugyanaz az állapot, ami 2010 októbere előtt uralkodott. A kulturális minisztérium 2010 nyarán egy felmérés után megállapította, hogy elégedetlen a főigazgató tevékenységével, és leváltotta őt.
Radescu 2009 januárjában foglalta el a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház igazgatói székét. Ezt a funkciót 2010 októberéig töltötte be, ekkor ugyanis leváltották. Ezután ideiglenesen Csapó György vezette az intézményt mostanig, hiszen a napokban Radescu visszakapja igazgatói állását. A régi-új igazgató szerint ez egy helyes és igazságos döntés volt. 

2011. március 27., vasárnap

Minden a helyén van...

Itt a tavavasz, nőnek a "győkerek"...

Be kellene "fezezni" már...



"Sajtotermekeket" forgalmaznak...

Itt az idő egy " nagytakarittásra "

Megszülettem...

Ars poetica a vizuális és nyelvi szennyezés ellen

Sok barátom, ismerősöm kérésének eleget téve, illetve egy kedves régi kolléganő biztatására hoztam létre ezt a blogot, azzal a céllal, hogy felhívjuk a figyelmet a közterületeken újonnan elterjedt, helyesírási és fogalmazási hibákkal közzétett hirdetésekre, reklámokra, feliratokra. Mert mostanában Erdélyben divatos harcolni a magyar nyelv használatáért, de közben azt tapasztalhatjuk, hogy keveseket érdekel maga a nyelv. Ugyanakkor az is divatossá vált, hogy az internetes kommunikációban ékezetek nélküli „magyar nyelven” üzengetünk egymásnak pusztán csak azért, mert „így könnyebb”. Nyílván ezek mind olyan „apróságok”, amiket sok esetben észre sem veszünk, legfeljebb legyintünk rá egyet. Ám, ez nem így van, hiszen ezek az „apróságok” szennyezik anyanyelvünket, környezetünket és fertőzik a felnövekvő generáció helyesírását, stílusát, beszédét. Kolléganőmmel arra gondoltunk, hogy kezdetben ketten fogjuk építeni/fejleszteni a blogot, de mindenki segítségét és ötletét szívesen fogadjuk. Sőt, várjuk! Be lehet kapcsolódni a vitába, akár a bejegyzések végén lévő megjegyzés címszó alatt írt kommentárokkal, de bárki társszerzője lehet a blognak, aki szintén figyelemfelkeltő szándékkal megörökíti ezeket a nyelvi torzszüleményeket. Induljon hát ! :)