2011. október 27., csütörtök

Szándékok és perspektívák

A nagyváradi Pro Democratia Egyesület közleménye - avagy a polgári kezdeményezés diszkrét bája baja.

Közmeghallgatás – október 31-én, hétfőn, 18.00 órai kezdettel
          Rogériuszi Piac: Szándékok és Perspektívák


Kedves nagyváradiak,
Kedves őstermelők,

          A nagyváradi Helyi Tanács, 2011.augusztus 4-én, megszavazott egy rendkívüli gyűlés keretében, egy olyan határozatott mely egy jövendőbeli Rogériuszi Őstermelők Üzleti Központra vonatkozik. Még akkor is, ha ezen projekt kezdeti stádiumban van, nagyon kevesek az információk a lezajlási módról, maga az építkezést, a piacon tevékenykedő kisvállalkozásokat illetően  vagy hogy milyen hatással lesz mindez a környékbeli lakókra.  
          A nagyváradi Pro Demokrácia Egyesület, a Kezdeményező Bizottság nevében, megszervez egy közmeghallgatást, Rogériuszi Piac: Szándékok és Perspektívák címmel. Ennek célja az, hogy az érdekeltek kinyilváníthassák véleményűket, két szemszögből:
 1.) kifejezetten arra vonatkozóan hogy hogyan érinti ez a mostani helyszint, a munkálatok elkezdése által (kihatását a kisvállalkozókra, a környékbeli őstermelőkre, a környező üzlethelységekre és a lakókra), illetve,
2.) jelen problémák, melyek konkrét és sürgős lépéseket igényelnek a helyzet jobbáttételére.
          Mindazok kik véleményt akarnak kinyilvánítani – kisvállalkozók, civil szervezetek, környékbeli lakók, közintézmények képviselői, stb. -, saját vagy egy csoport nevében, megkérnénk jelezzék ezen szándékukat,  legkésőbb szombat október 29-íg.
          A jelentkezők számától függően, lényegtelen lévén hogy, úgymond „környékbeli kisember” vagy honatya, mindegyikőjüknek egy bizonyos idő lesz megadva hogy véleményűket közöljék, valószínűleg 3 és 5 perc közti intervallum.
          A közmeghallgatás után, a Szakértői bizottság, mely függetlenek és semmiien direkt érdekeltségben nincsenek a piac jövőjével kapcsolatosan, egy Jelentést készítenek, ezen összefoglalásnak tartalma a közszféra és politikai döntéshozók elé lévén terjesztve, szolgáljon mint egy útmutatóként a jövőbeni döntések meghozásakor.  
          Akik nem akarnának felszólalni, viszont érdekesnek tartják a témát, úgyszintén szívesen lesznek várva a közönség soraiban. A közmeghallgatás időpontja: október 31-e, 18 órától, Hotel Melody (volt Modern), Konferencia terme – bejárat a terasz felől.
          Azok, kik felszólalóként szeretnének részt venni, kérem jelezzék ezen szándékukat, szombat - október 29-íg, telefon 0745 / 982 172 (Simon Adrian) vagy email apd.oradea@apd.ro  

Tisztelettel,

a Kezdeményező Biztosság tagjai:
Horvath Ioan, a Şelimbărului 1-es lakóegyesület elnöke,
Nistor Alexandra, egyéni vállalkozó,
Simon Adrian, nagyváradi Pro Demokrácia elnöke

Akciós Tequila

2011. október 25., kedd

Kíhaggyhattatlann alyánlatt

Böseges kinalatt

Kétnyelvűség, a román mellé magyar nyelvű feliratok is.
Régi vágy ez. Is.

És hosszas kivárás után legsimábban az üzleti életben kezd megjelenni: egyre több üzletben tüntetnek fel magyarul is egyes információkat. Már ha ez magyarul van...

Ma fényképeztem, a nagyváradi Real 2-ben.
Ez csak mustra, sokkal több csemege vár a polcokon polcok fölött.






A trecut la bankon alól...

Épen csakk...

Nem hittem, hogy épp ezt az ezerszer elkoptatott poént hibaként, valójában, tényleg, komolyan meg lehet még ismételni. Hogy épp ezt el lehet még követni.
Szerintem épp ettől csodás: azaz épp attól, hogy mégis. A vessző sem semmi a közepén, de épp nem az a lényeg...

Valami focis eseményt szervez egy cég. Ennek az eseménynek a reklámja a következő.

2011. október 23., vasárnap