2011. május 28., szombat

Csimán becsiccsanthatsz tőle

Néha meglepnek Kedves Olvasóink egy-egy "gyöngyszemmel", mi pedig örömmel tesszük közzé. Köszönjük Attilának az e-mailban "tálalt" csima vodkát, és várjuk a további ínyencségeket.

2011. május 26., csütörtök

Küldetésben a Zöldek :)

Kontár újságírás

Semmi sem akaszt ki jobban, mint az amikor sajtóban látok, hallok szarvashibákat mellyel gyalázzák a magyar nyelvet a kedves "kollégák". Azok, akiknek elméletileg és gyakorlatilag is építeni, szépíteni kellene a nyelvet. Fel sem szabadna merüljön az, hogy egy újságíró, szerkesztő nem tud helyesen írni. Ilyen a világon sehol nincs, itt mégis. Rengeteg sajtóhibát láttam már, a legdurvább az Erdély Tv-s fel fog lebbezni szóösszetétel, illetve inkább szóalkotás volt, ezt nem csak leírták, de be is mondták!

Most egy másik magát televíziónak, sőt a székelyek televíziójának nevező médiumot találtam, bár tőlük egyáltalán nem lep meg, hogy hibáktól hemzseg az oldal. Viszont azon elgondolkoztam, hogy kellene valami újságírói érdekvédelmi szervezet, mely egyszerűen nem engedné meg, hogy efféle alakok ilyen formában, nyilvánosan rombolják a nyelvet. Egy televíziós hír átmegy minimum öt emberen, a szerkesztő írja, az operatőr filmezi, de van köze az írott anyaghoz, a vágó vágja, hallja és olvassa a szöveget, a főszerkesztő átnézi, a bemondó beolvassa. És itt senkinek nem szúrja ki a szemét, hogy nincs egyetlen mondat helyesírási vagy fogalmazási hiba nélkül. Nem csak dühít, ha ilyet látok, olvasok, de fáj is. Mintha machetével szabdalnák szét azt, amit régen újságírásnak hívtak és státuszt jelentett.

A képek magukért beszélnek, kattintsatok rá, nagyban jobban látni. De az oldalra is érdemes rálépni és megnyitni egy hírt. Találomra.



















2011. május 23., hétfő

Mi ez, kannibalizmus?!

Nagy bajok vannak Szatmár megyében - közölte Balázs kollégám Szatmárnémetiből. Aztán küldött két apróhirdetést, így magam is meggyőződhettem, igazat beszél. Ui. az egyikben nem mást mint GYEREKAGYAT kínálnak eladásra. Még ilyet!...