2011. november 25., péntek

Nem semi

Dekoráció egy nagyváradi autóbuszban.
Nem semi.
(És a láthatóan meglehetősen nehezen összehozott "Giutar Hiro" sem semi, de az már nem az édes anyanyelvet piszkálja. Legalábbis nem a mienket. De akkor is jó.)

2011. november 22., kedd

Pozítiv példak

Imádnivaló. :))

Ma, november 22-én kaptuk a következő mailt.

Tisztelt szerkesztőség!
Csatolva küldöm a szombaton, nov. 19-én megrendezendő Fürkész helyesírási és nyelvhelyességi verseny beszámolóját, illetve képet is.
Üdvözlettel, 
a főszervező
A csatolmányban pedig ott a következő írás, a helyesírási és nyelvhelyességi versenyről. (Kiemelések tőlem.)

November 19-én második alkalommal szervezte meg a Diákokért Egyesület Fürkész helyesírási és nyelvhelyességi versenyének körzeti szakaszát.
A 2011-2012-es tanévben Bihar megyén kivül még 6 megye csatlakozott a versenyhez: Arad, Temes, Kolozs, Szilágy, Szatmár és Brassó.
A versenyre 1486 tanuló jelentkezett I-IV osztályból. Az eddigi visszajelzések pozítivak a verseny minőségét tekintve, úgy a tanulók, mint a tanítók részéről egyaránt.
Minden tanuló egy Fürkész – könyvjelzőt és – emléklapot kapott ajándékba. Nagyváradon a 16-os iskola adott otthont  a verseny lebonyolítására, melyen 225 tanuló vett részt a  váradi és környező falvak iskoláiból.
Lévén, hogy hét megye tanulói méretteték meg tudásukat , ezért a körzeti szakaszt még kettő követi,  a megyei szakasz, mely február 04-én lesz megrendezve minden megyeszékhelyen, s március 31-én pedig a döntő, Nagyváradon.
A körzeti szakaszon elért eredmények a www.diakokert.ro oldalon lesznek megtekinthetőek december 11-től.
Ezúton is köszönetet mondunk támogatóinknak: Nagyvárad Helyi Tanács és Communitas Alapítvány.

Ez igen! Nyelvhelyesség és helyesírás! Van mit fürkészni benne.