2011. március 28., hétfő

Radescu visszatér!

http://erdely.tv/hirek/radescu-visszater


Törvényre adta a kulturális minisztériumot és megnyerte a pert. Vlad Radescuról van szó a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház volt igazgatójáról, akit 2010 októberében váltott le Kelemen Hunor kulturális miniszter. Helyette azóta Csapó György töltötte be az állást ideiglenesen. Pár nap múlva, március végén lett volna a hivatalos versenyvizsga az állásért, de még ezt megelőzte a bukaresti bíróság végzése. Eszerint szerint volt Radescu leváltása és vissza kell állítani funkciójába mihamarabb.
A Marosvásárhelyi Nemzeti Színházban március 22-étől visszaáll ugyanaz az állapot, ami 2010 októbere előtt uralkodott. A kulturális minisztérium 2010 nyarán egy felmérés után megállapította, hogy elégedetlen a főigazgató tevékenységével, és leváltotta őt.
Radescu 2009 januárjában foglalta el a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház igazgatói székét. Ezt a funkciót 2010 októberéig töltötte be, ekkor ugyanis leváltották. Ezután ideiglenesen Csapó György vezette az intézményt mostanig, hiszen a napokban Radescu visszakapja igazgatói állását. A régi-új igazgató szerint ez egy helyes és igazságos döntés volt. 

1 megjegyzés: