2011. október 27., csütörtök

Szándékok és perspektívák

A nagyváradi Pro Democratia Egyesület közleménye - avagy a polgári kezdeményezés diszkrét bája baja.

Közmeghallgatás – október 31-én, hétfőn, 18.00 órai kezdettel
          Rogériuszi Piac: Szándékok és Perspektívák


Kedves nagyváradiak,
Kedves őstermelők,

          A nagyváradi Helyi Tanács, 2011.augusztus 4-én, megszavazott egy rendkívüli gyűlés keretében, egy olyan határozatott mely egy jövendőbeli Rogériuszi Őstermelők Üzleti Központra vonatkozik. Még akkor is, ha ezen projekt kezdeti stádiumban van, nagyon kevesek az információk a lezajlási módról, maga az építkezést, a piacon tevékenykedő kisvállalkozásokat illetően  vagy hogy milyen hatással lesz mindez a környékbeli lakókra.  
          A nagyváradi Pro Demokrácia Egyesület, a Kezdeményező Bizottság nevében, megszervez egy közmeghallgatást, Rogériuszi Piac: Szándékok és Perspektívák címmel. Ennek célja az, hogy az érdekeltek kinyilváníthassák véleményűket, két szemszögből:
 1.) kifejezetten arra vonatkozóan hogy hogyan érinti ez a mostani helyszint, a munkálatok elkezdése által (kihatását a kisvállalkozókra, a környékbeli őstermelőkre, a környező üzlethelységekre és a lakókra), illetve,
2.) jelen problémák, melyek konkrét és sürgős lépéseket igényelnek a helyzet jobbáttételére.
          Mindazok kik véleményt akarnak kinyilvánítani – kisvállalkozók, civil szervezetek, környékbeli lakók, közintézmények képviselői, stb. -, saját vagy egy csoport nevében, megkérnénk jelezzék ezen szándékukat,  legkésőbb szombat október 29-íg.
          A jelentkezők számától függően, lényegtelen lévén hogy, úgymond „környékbeli kisember” vagy honatya, mindegyikőjüknek egy bizonyos idő lesz megadva hogy véleményűket közöljék, valószínűleg 3 és 5 perc közti intervallum.
          A közmeghallgatás után, a Szakértői bizottság, mely függetlenek és semmiien direkt érdekeltségben nincsenek a piac jövőjével kapcsolatosan, egy Jelentést készítenek, ezen összefoglalásnak tartalma a közszféra és politikai döntéshozók elé lévén terjesztve, szolgáljon mint egy útmutatóként a jövőbeni döntések meghozásakor.  
          Akik nem akarnának felszólalni, viszont érdekesnek tartják a témát, úgyszintén szívesen lesznek várva a közönség soraiban. A közmeghallgatás időpontja: október 31-e, 18 órától, Hotel Melody (volt Modern), Konferencia terme – bejárat a terasz felől.
          Azok, kik felszólalóként szeretnének részt venni, kérem jelezzék ezen szándékukat, szombat - október 29-íg, telefon 0745 / 982 172 (Simon Adrian) vagy email apd.oradea@apd.ro  

Tisztelettel,

a Kezdeményező Biztosság tagjai:
Horvath Ioan, a Şelimbărului 1-es lakóegyesület elnöke,
Nistor Alexandra, egyéni vállalkozó,
Simon Adrian, nagyváradi Pro Demokrácia elnöke

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése